Training Teamgericht Communiceren

Krijg als leidinggevende iedereen uit je team mee door op maat van jouw medewerkers te communiceren.

Bereik meer impact op jouw team door gerichter met hen te communiceren

 • Je weet niet goed hoe je met de zeer directe stijl van jouw collega moet omgaan?
 • Je weet niet hoe om te gaan met die ene over-emotionele medewerker die nogal snel in emotie schiet bij elke vorm van feedback?
 • Je hebt geen idee hoe je het effectiefst met bepaalde collega’s communiceert.
 • Je stuit vaak op weerstand maar weet niet goed hoe deze om te buigen naar samenwerking en vooruitgang?
 • Je slaagt er niet in de mensen te overtuigen van jouw goede bedoelingen?

Leer makkelijk toepasbare communicatie-technieken

Deze opleiding richt zich tot elke leidinggevende die meer inzicht wil krijgen in de communicatiepatronen van zijn team.  We leren :

 • Jouw communicatiestijl én die van jouw team kennen: zo kan je jouw communicatie nog meer op maat brengen.
 • Efficiënter communiceren én luisteren: zodat er geen misverstanden ontstaan en alles steeds heel duidelijk is.
 • Groei-gerichte communicatie: zo groeien jouw medewerkers constant in hun job.
 • Overtuigingstechnieken: zodat jouw medewerkers nog sneller overtuigd worden.
 • Omgaan met weerstand & veranderingen: je leert hoe je makkelijker weerstand kan ombuigen.
 • Feedback geven: op een constructieve, coachende manier

Trainer: Wouter Vanhove

In de training ‘Teamgericht Communiceren’ leer ik je jouw communicatiestijl én die van jouw team kennen zodat jij jouw communicatie nog meer op maat van je team kan brengen.

Ik ben Wouter Vanhove, oprichter van Loopbaanboost, het sympathiekste loopbaancentrum. Wij versterken medewerkers in hun loopbaan via coaching en/of opleiding.

Ik train al bijna 20 jaar medewerkers in communicatiethema’s en timemanagement. Op basis van mijn eigen ervaringen en die van de vele deelnemers aan deze coachings en opleidingen heb ik een aantal praktische tips gebundeld.  Zodat leidinggevenden die fouten niet maken die ik als beginneling wel maakte.  Ik ging ook kijken bij grote voorbeelden van mij en keek en las veel materiaal van onder andere Anthony Robbins, Stephen Covey, Brian Tracy, Rich Schefren, Dan Kennedy en Nisandeh Neta,…

Meer info over mij?  Klik hier.

Wat vertellen anderen over deze opleiding?

Na vele jaren werkzaam heb ik reeds tal van opleidingen gekregen over communicatie, sales, enz… Hierdoor kan ik met zekerheid zeggen dat er veel afhangt van de trainer die de opleiding geeft. Wouter heeft een aangename en duidelijk manier om dit te brengen, daarnaast is er veel interactie waardoor het voor mij persoonlijk veel aangenamer was dan zoveel andere opleidingen. De feedback die ik daarna gekregen heb van de andere collega’s was ook zeer positief. Ik kan iedereen Wouter en zijn opleiding aanraden.
Michèle Welters
Stegmann Belgium
Theorie & praktijk zijn evenwichtig met elkaar verweven, waarbij de trainer zorgt voor correcte interactie met en in de groep. Soms confronterend maar zeer boeiend & praktijkgericht aangepakt. Een aanrader!
Sabine Willems
Senior Schade Brand bij Belfius Insurance
Wouter heeft aan mijn team van teamleaders een opleiding teamgerichte communicatie gegeven. De inhoud was zeer duidelijk. Iedereen werd sterk betrokken bij de opleiding omdat Wouter iedereen aan bod liet komen. Het was niet te veel theoretisch maar vooral veel praktijk met heel veel leuke oefeningen. Het was ook plezant en vooral niet saai. De dag was zo om! We konden ook vragen stellen en kregen daar steeds een antwoord op. Ook kunnen we vragen per email stellen. Wouter legde alles in verstaanbare taal uit. Hij is rustig en aangenaam in omgang en stelt elke deelnemer op zijn gemak. Hij is ook geduldig: hij legt alles uit totdat iedereen alles heeft begrepen.
Jeannine Stesmans
Hoofd Schoonmaak/ Afvalbeheer UZA
"Vol passie, gedrevenheid, interactie en vooral veel humor kan Wouter een groep boeien en meenemen in een verhaal. Zijn sterke interactie & visualisatie, creatieve pen, onuitputtelijke zin voor entertainment en enorme ontwikkelingsgerichtheid maken van hem een TOP trainer & coach!"
Annelies Ceulemans
Ex-training manager Tempo-Team
Wouter is een heel motiverende trainer. Verhelderend, duidelijk en interactief met een streepje humor. De opleiding is praktisch en effectief bruikbaar in de praktijk. Een aanrader!
Roeland Heyvaerts
Docent boekhouden en bedrijfsbeheer bij bijlesdocent.be
Ik vond de cursus super met een beetje theorie maar veel praktijk. Eindelijk een cursus waar je veel van kunt mee nemen naar de vloer. Ik heb zeer geboeid naar Wouter zitten luisteren en de dag was om voor ik er erg in had. Zeker voor herhaling vatbaar.
Martine Dethier
Teamleider schoonmaak UZA
LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches