Aan de slag met Jobcrafting

Ontdek in één dag hoe je jouw job met eenvoudige stappen zo kan aanpassen dat die beter aansluit bij jouw persoonlijke behoeften, interesses en talenten.

 

Onderzoek toont aan dat elke job kan ‘geboetseerd’ (jobcrafting dus) worden.  De laatste jaren zien we een verschuiving in de houding die medewerkers aannemen: van een ‘passieve’ medewerker die uitgaat van een vaste functieomschrijving naar een ‘actieve’ medewerker die zelf ook een rol speelt in het vormgeven van zijn/haar functie.  Dit gevoel van zelfontplooiing en autonomie bepaalt mee ons werkgeluk. 

Werk doen dat aansluit bij de persoonlijke talenten en behoeften maakt gelukkige medewerkers. Maar hoe doe je dat? Wat heb je hiervoor nodig? En hoe breng je dit over aan je baas of bedrijf? Ga aan de slag met jobcrafting!

Tijdens de training ‘Aan de slag met jobcrafting’ verdiepen we ons in de voorwaarden van een duurzame job en de verschillende bouwstenen ervan. Met individuele oefeningen en uitwisselingsmomenten in groep doorlopen we de verschillende stappen om te ontdekken hoe jij jouw werk beter kunt laten aansluiten op jouw talenten, energie en drijfveren. 

Concreet gaan we aan de slag met volgende elementen:

  • Wat drijft je in je werk en in jouw leven? Welke talenten heb je? Aan welke waarden hecht jij belang? Wat geeft jou energie? 
  • Hierna volgt de belangrijke vraag hoe je hiervoor meer ruimte kunt creëren in jouw job. Samen brengen we jouw werkzaamheden in kaart en formuleren we jouw doelen van verandering. 
  • We experimenteren met verschillende scenario’s zodat je al kan aanvoelen hoe je bepaalde veranderingen zou kunnen beleven en hoe anderen hierop zouden kunnen reageren.
  • Tot slot bieden we je enkele tools aan om te reflecteren over de genomen stappen. Zo leer je het beste uit jouw eigen ervaringen en hoe je daar in de toekomst anders mee kan omgaan of net niet. 

Trainer: Kelly Snoeck

Kelly Snoeck is Master in de Communicatiewetenschappen en specialiseerde zich nadien in ‘Management en Communicatie’.  Zij heeft 12 jaar werkervaring in verschillende middenkaderfuncties waar ze projectteams samenstelde en coördineerde.

Twee jaar geleden besloot ze zich te heroriënteren en haar passies voor coaching en fotografie te volgen. Zij volgde bijkomende opleidingen zoals de ‘Postgraduaat Inspirerend Coachen’, ‘Fotokunst’, ‘Rouw- en Verliescoaching’ en ‘Coachen met visualisaties’. Vandaag combineert Kelly haar werkzaamheden als freelance fotografe en loopbaancoach/trainer met haar eigen coachingspraktijk ‘Maniola’. De rode draad doorheen al haar werk is om het potentieel van mensen zichtbaar te maken. Als coach wil zij daarbovenop mensen terug in hun kracht brengen zodat ze kunnen/durven leven en werken in het verlengde van hun drijfveren, waarden en talenten.

Vanuit meerdere persoonlijke en professionele ervaringen raakte Kelly gefascineerd door de kracht van het beeld als communicatiemiddel, ‘inzichtgever’ en als faciliterend medium voor creativiteit en persoonlijke groei. Zij besloot zich hierin verder te verdiepen en maakte zich de methode van het ‘beeldcoachen’ eigen. De begeleidingstrajecten, workshops en opleidingen die zij geeft, worden dan ook steeds verrijkt met visuele oefeningen.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches