Begeleiden van veranderingsprocessen

De kracht van veranderen

Verandering… hoe klein of groot ze ook is, meer en meer is het een bijna constante in de huidige organisatiecontexten. De cijfers liegen er niet om: meer dan 75% van de veranderprojecten slaagt niet in de oorspronkelijke doelstelling die aan het begin werd vastgelegd.  

De oorzaak moeten we niet zozeer zoeken in de rationele factoren: argumentaties en perfect berekende business cases zijn er vaak genoeg.  Eén van de belangrijkste hefbomen echter om tot een duurzame implementatie van verandering te komen vergeten we vaak. De kracht van verandering zit hem in het menselijke kapitaal.  

Betrek jouw medewerkers vanaf de start van de verandering

Gelukkige medewerkers voelen zich graag betrokken bij hun werkgever.  Daarom zetten ze zich ook graag en hard in voor de organisatie waarvoor ze werken.  Wanneer je als organisatie veranderingen wil doorvoeren, zal je hen mee moeten meekrijgen.  Daarom is het betrekken van medewerkers vanaf de start van de verandering essentieel.

Inhoud van deze 2-daagse training

Maar hoe kom je nu tot verandering die voor iedereen werkt? Waar iedereen zich gelukkig bij voelt. We analyseren samen je eigen concrete veranderproces:

  • Wat zijn belangrijke fases en wie doet er in welke fase echt toe?
  • Hoe maak je mensen bewust en wat zijn essentiële factoren om hen ook goesting in die verandering te doen krijgen?
  • Hoe krijg je greep op duurzame verandering?
  • Wat is de goede balans tussen top-down & bottom-up?
  • Hoe laat je de verandering leven?
  • Welke fouten kunnen er gebeuren die tot weerstand leiden en hoe ga je daar het best mee om?

Allemaal vragen waar we tijdens deze tweedaagse training dieper op in. We werken telkens vanuit praktische situaties en vertalen dit naar de werkomgeving van de deelnemer.

Trainer: Pieter Vandendriessche

Als trainer vindt hij het zijn opdracht om een relevante toegevoegde waarde in het leerproces van deelnemers te leveren door de juiste kapstokken aan te reiken, perspectieven te verbreden en vooral … het proces van zelfinzicht te faciliteren. Kortom, een trainingsdag is voor hem geslaagd als deelnemers hun eigen toolbox aan vaardigheden hebben kunnen aanvullen en hebben kunnen vertalen naar relevante acties voor hun eigen werkomgeving. 

Het centrale vertrekpunt voor hem is steeds de andere. Hoe kan je ervoor zorgen dat je boodschap landt? Echt contact en doeltreffende communicatie ontstaat vooral als we de ingrediënten kennen van de formule die voor de ánder werkt, en dat zonder onze eigen authenticiteit uit het oog te verliezen.


LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches