Loopbaanboost - 7 sites om gratis een nieuwe vaardigheid aan te leren

7 sites om gratis een nieuwe vaardigheid aan te leren

Om jezelf als werknemer optimaal te ontwikkelen, is het aangeraden om regelmatig een nieuwe vaardigheid aan te leren. Zo hou je je geest scherp en geraak je niet vastgeroest in routine. Goed nieuws: het hoeft niet altijd een pak geld te kosten. Deze 7 sites geven jou gratis de kans.

 1. Duolingo
  Met het wereldwijd geprezen Duolingo verstevig je jouw talenknobbel op een leuke en interactieve manier. De applicatie lijkt op een soort game waarin je punten kunt winnen en levens verliezen door juiste of foute antwoorden. Duolingo wordt door miljoenen mensen gebruikt en is volledig gratis.
 2. Alison
  De Ierse website Alison heeft een breed gamma aan certificaten voor jou in petto. Van Human Resources tot Webdesigner en Wiskunde… Alison ontving in 2010 een award van UNESCO voor haar degelijke opleidingen.
 3. Skillshare
  Ben je gebeten door zogenaamde soft skills als fotografie, social media, film of technologie? Op Skillshare kan je gratis een heel aantal videolessen volgen om het tot professionele Instagrammer of componist te schoppen. Er zijn ook lessen in het meer zakelijke segment. Met een gratis account kan je tot 353 videos bekijken per maand. Voor 8 dollar per maand krijg je toegang tot 2890 filmpjes.
 4. Udemy
  Ook Udemy heeft heel wat lesmateriaal voor je klaarstaan, zowel met filmpjes als via tekst en uitleg. Een groot deel is betalend, maar er zijn ook gratis lessen zoals de basis van Adobe Illustrator of een cursus zakelijk Engels. Sinds kort maakt Udemy werk van fikse kortingen op haar betalende weblessen. Als je wat geld over hebt, kan zo’n les de moeite waard zijn. Het zijn namelijk experts in hun vak die voor leerkracht spelen.
 5. Coursera
  Wil je je kennis op universitair niveau vergroten? Coursera verzamelde heel wat gratis online cursussen van Amerikaanse universiteiten. Het aanbod bestaat vooral uit zakelijke, financiële en wiskundige onderwerpen en zijn bestemd voor de knappe koppen onder ons. Als je er een certificaat aan over wilt houden, zul je wel voorbij de betaalmuur moeten.
 6. Livemocha
  Livemocha is net zoals Duolingo een app om je talenkennis te vergroten. In plaats van interactieve games koppelt Livemocha je aan een moedertaalspreker. Als je van het principe bent dat je een taal het beste leert door met de lokale bevolking te spreken, is dit een ideaal alternatief voor jou.
 7. Codeacademy
  Is programmeren je ding, maar heb je nooit de stap gewaagd? Codeacademy leert jou gratis en voor niets de basis van HTML, CSS, Javascript enzoverder.

Gratis e-book "13 tips om je loopbaan te boosten"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches

Send this to a friend

Dag,

Ik deed zojuist mee aan de stresstest van Loopbaanboost.
Misschien ook eens leuk voor jou om mee te doen?

https://loopbaanboost.be/stresstest

Groetjes