Training Coachend Leiding Geven
Bereik meer als leidinggevende door jouw medewerkers op een coachende manier aan te sturen.

Heb jij als leidinggevende soms het gevoel dat je geen échte binding hebt met je team? Dat je misschien wel expert bent in jouw domein, maar dat je minder kaas hebt gegeten van people management?  Of misschien blinkt je wel uit in het behalen van je resultaten, maar verlaten jouw medewerkers aan de lopende band het team?

Medewerkers ervaren meer werkgeluk als ze deze 2 zaken ervaren

Autonomie en erkenning zijn 2 zaken die medewerkers vandaag de dag in een job zoeken. Het komt er dus als leidinggevende op aan om ook hiermee aan de slag te gaan. 

De opleiding ‘Coachend Leidinggeven’ biedt je hier tips & trics over aan.

Bereik een hechter contact met jouw medewerkers

In deze opleiding leer je als leidinggevende jouw medewerkers op een coachende manier benaderen. We leren je enkele gespreks- en coachingtechnieken aan zodat jouw contact met jouw medewerker(s) sterker en hechter wordt. Op die manier kun je sneller inspelen op de noden en behoeftes die een team en elke individuele medewerker binnen dat team écht nodig heeft.

Leer makkelijk toepasbare coaching-technieken

Deze opleiding richt zich tot elke leidinggevende die met zijn team meer zaken wil realiseren en meer connectie wil door een coachende aanpak toe te passen.

We leren een aantal eenvoudige gesprekstechnieken in theorie én in de praktijk.
Hoe leer je goed te luisteren? En hoe hoor je wat er niet gezegd wordt? Wat doe je dat de medewerker zich écht gehoord voelt? En hoe behoudt je de regie van het gesprek?
Bij welke medewerker maak je als leidinggevende de keuze tussen sturend richting geven of eerder ondersteunend coachen?  Met concrete coachingmethodieken helpen we je de medewerker op de juiste manier te begeleiden.

Trainer: Pieter Vandendriessche

In de training ‘Coachend Leiding Geven’ leer ik jou een dag lang om jouw coachende vaardigheden naar je team onweerstaanbaar te maken.
Ik neem je mee op een ontdekkingstocht langs een aantal eenvoudig toepasbare gespreks- en coaching-technieken om het contact en gedrag gedrag van jouw medewerkers positief te beïnvloeden.

Als trainer vindt Pieter het zijn opdracht om een relevante toegevoegde waarde in het leerproces van deelnemers te leveren door de juiste kapstokken aan te reiken, perspectieven te verbreden en vooral … het proces van zelfinzicht te faciliteren. Kortom, een trainingsdag is voor hem geslaagd als deelnemers hun eigen toolbox aan vaardigheden hebben kunnen aanvullen en hebben kunnen vertalen naar relevante acties voor hun eigen werkomgeving. 

Het centrale vertrekpunt voor hem is steeds de andere. Hoe kan je ervoor zorgen dat je boodschap landt? Echt contact en doeltreffende communicatie ontstaat vooral als we de ingrediënten kennen van de formule die voor de ánder werkt, en dat zonder onze eigen authenticiteit uit het oog te verliezen.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches