Mieke Koenders over Loopbaanboost

Loopbaancoaching was écht een leuke ontwikkeling om mee te maken. Ik kreeg mijn kwaliteiten te horen, die ik misschien al wel wist, maar gewoon die bevestiging krijgen, gaf me een boost

Op doktersadvies moest ik mijn activiteiten als schoonheidsspecialiste stopzetten en moest ik op zoek naar een andere job. Ik werkte deeltijds als zelfstandige en deeltijds voor een schoonheidsinstituut, de vele uren behandelen hadden mijn rug en nek niet goed gedaan.

Maar wat moest ik nu gaan doen en hoe moest ik hieraan beginnen? Gelukkig zag ik een Facebook-post van Loopbaanboost verschijnen. Het begin van het licht aan het eind van de tunnel…

Het probleem was dat ik niet meteen kon terugvallen op bepaalde diploma’s of een goede talenkennis. Hierdoor wist ik niet meteen welke job er het beste bij mij pastte.

Gelukkig kon mijn loopbaancoach Niels mij hierbij helpen. Niels deed dat zeer goed! Alles wat ik vroeg of zei werd steeds met de nodige wedervragen of uitleg beantwoord. Ik voelde me echt op mijn gemak bij hem. Eerst ging Niels op zoek naar mijn kwaliteiten. Het deed eens goed om mijn sterke punten bevestigd te zien worden door anderen.

Het gaf me een boost om verder te zoeken naar de ideale job. Want dat was misschien het moeilijkste van het hele traject. Om echt iets gepast te vinden. Ik deed mijn job als schoonheidsspecialiste echt heel graag!

Maar tijd brengt raad. En zo geschiedde. Door echt diep in mezelf te gaan graven, kwam ik erachter dat het omgaan met klanten mij veel energie gaf, net zoals mijn eigen klanten als schoonheidsspecialiste.

Daarom kwamen Niels en ik uiteindelijk uit bij de job van onthaalbediende, bij voorkeur dan in de zorgsector. Enerzijds kon ik dan nog omgaan met klanten en anderzijds was het nog steeds zorgen voor mensen dat er bij kwam kijken.

Op dit moment ben ik volop aan het solliciteren voor een onthaalfunctie en heb ondertussen al een job als receptioniste gehad waardoor ik kan bevestigen dat ik het fysiek aan kan. Ik kijk er enorm naar uit om hierin verder te kunnen.

Ik ben blij dat ik de stap naar loopbaancoaching heb gezet. Het was een lang traject maar dat was ook nodig om tot deze oplossingen te komen en te staan waar ik nu sta. Ik kan het iedereen aanraden om ook eens stil te staan bij zijn/haar werktoekomst.
Mieke Koenders
LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches