Maarten Vertongen over Loopbaanboost

Gewoon durven nadenken over wat je wil en loslaten wat je hebt, is een grote stap geweest.

Loopbaancoaching liet me nadenken over mijn toenmalige job en wat er daar allemaal speelde: ik zat met het gevoel niet verder te kunnen groeien en kreeg geen erkenning van de bergen werk die ik daar verzette. Het was allemaal maar een evidentie. Het feit dat het bovendien een goed betaalde job was met goede sociale voorwaarden, hielden me letterlijk gegijzeld in mijn gouden kooi. Dankzij de gesprekken met mijn loopbaancoach Veerle kwam ik tot andere inzichten en nam ik concrete acties!

Goed voorbereid over wat ik dan precies wilde en wat nu precies mijn talenten waren, ging ik op zoek naar een nieuwe job. Zo startte ik in een sociale organisatie in Vilvoorde. Daar ben ik nu iets meer dan een jaar aan de slag. Ik vond er opnieuw de energie om mij op mijn job te focussen. Nieuwe en fijne collega's, appreciatie voor het werk en ondersteuning omdat ik toch wel heel wat kwetsuren heb opgelopen tijdens de vorige job.

Na een jaar werd er mij gevraagd om deel te nemen aan een examen in een leidinggevende functie. Zelf had ik er niet aan gedacht om mee te doen. Deze maand ben ik gestart als supervisor binnen dezelfde sociale organisatie om mijn collega's dezelfde ondersteuning te bieden die ik heb mogen ervaren in het begin van mijn carrière. Allemaal spannend en ik heb er zin in!

Het inzicht die ik verworven heb tijdens onze gesprekken zijn vooral aan Veerle te danken en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor!
Maarten Vertongen
LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches