Ingrid Roebben over Loopbaanboost

Ik dacht dat loopbaancoaching enkel voor werklozen was

Na 26 jaar werken in de commerciële sector, waarvan bijna 15 jaar op mijn huidige job, begon er iets te knagen. Ik kon de motivatie niet meer vinden in mijn job en had het gevoel dat mijn inspanningen enkel bijdroegen aan de winstmarges van de zaakvoerder.  Ik miste waardering en vooral het gevoel nuttig te zijn.

Ik hoorde van een ex-collega dat zij loopbaanbegeleiding had gevolgd. Op dat moment wist ik niet dat ik daarvoor in aanmerking kwam.  Ik ging er van uit dat zo’n traject gericht is op werklozen. Na wat rondzoeken (er zijn héél veel erkende bureaus!) kwam ik terecht bij Ingrid van Loopbaanboost.

Ik heb uiteindelijk 2 trajecten gevolgd, 6 sessies in totaal. Ik moest leren verwoorden waar ik mee zat. Waarom wilde ik weg bij mijn werkgever? Hoe zag ik mezelf in mijn functie? Aan de hand van een talententest een rangorde geven aan mijn sterke punten en inzien hoe die soms ook tot zwakte kunnen leiden. Wat kan ik goed? Wat doe ik graag? En daarna: welke job zou ik kunnen gaan doen die hierbij past? Mijn belangrijkste doel was een job vinden waarbij ik me kan nuttig voelen en ik voor mensen kan werken. Een overstap naar de non-profit sector dus.

Na 15 jaar moest ik opnieuw gaan solliciteren: ik kreeg hulp bij het opstellen van een CV, het belang van netwerken werd onderstreept en er werd gehamerd op eigen inbreng: neem initiatieven, spreek mensen aan, ga op zoek… Een nieuwe job zoeken is een job op zich 😊

Een vacature in het UZA bracht me op het goede spoor: die omschreef precies wat ik graag zou willen doen. Ik werd niet geselecteerd maar had een vruchtbaar feedbackgesprek met de selectieverantwoordelijke. Zij gidste me in de richting van een opleiding medisch secretariaat.

Intussen heb ik me ingeschreven bij Syntra: 2 avonden in de week gedurende 2 jaar met in het tweede jaar een stage. Opnieuw gaan studeren zal niet gemakkelijk zijn en daarom heb ik gezocht naar een deeltijdse job om daarmee te combineren. En dat is gelukt: in oktober begin ik aan een halftijdse job bij Fedasil.

Bijkomend knelpunt is dat die opleiding had gisteren moeten starten maar is uitgesteld omdat er (nog) niet genoeg inschrijvingen zijn.  Daarom wil ik graag een oproep doen of er mensen met dezelfde interesse of beoogde carrièrewending als ik. Check zeker de opleiding via https://www.syntra-ab.be/opleidingen/medisch-secretarissecretaresse

Ik heb zin om met volle moed aan een volgend hoofdstuk in mijn loopbaan te beginnen!

Ingrid Roebben

September 2019

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches