Caroline Simons over Loopbaanboost

Door Loopbaanboost zag ik terug mijn positieve eigenschappen die ik jaren had weggestoken uit angst.

Ik werk ondertussen 18 jaar in de openbare sector. Met mijn gedrevenheid en enthousiasme heb ik steeds makkelijk beslissingen genomen. Maar na mijn burn-out en het vastzitten in mijn huidige functie kreeg ik plots het gevoel dat een externe loopbaancoach mij misschien wel beter kon verderhelpen. En of ik blij ben met het resultaat! Mijn loopbaancoach Veerle van Loopbaanboost heeft me echt terug zin doen krijgen in mijn loopbaantoekomst! Mijn toekomst ziet er terug rooskleurig uit.

Ik combineerde ooit mijn leidinggevende functie bij een openbaar bestuur met 2 bijberoepen op zelfstandige basis. Ik was een bezige bij😊. Maar dit leven heb ik na een moeilijke periode, zowel op het werk als privé, vaarwel gezegd. Ik koos 6 jaar geleden voor een administratieve functie met minder verantwoordelijkheid. Eerst halftijds, daarna voltijds. Ik koos bewust voor rust, iets wat ik toen ook echt nodig had. Ik ben altijd graag gaan werken tot er een jaar geleden een conflict was op het werk. Ik wilde dit aanpakken en oplossen maar merkte al gauw dat niet van mij werd verwacht. Ik kreeg steeds minder werk en terwijl ik schreeuwde om meer. Ik werk nu 18 jaar bij dezelfde openbare werkgever. Maar ik mis iets nu, voel ik. Ik heb geen ontplooiingsmogelijkheden. Ik wil meer. Ik ben een ondernemende duizendpoot, ik wil én kan meer. Maar wat past bij mij? Er zijn zoveel jobs en ik kan niet kiezen. Toen ging ik aankloppen bij Loopbaanboost.

'Wil jij ook zo een ommezwaai? ' was de zin van Veerle die me triggerde. Onze HR dienst raadde me aan om loopbaanbegeleiding op te starten. Ik vond dat wel een goed idee. Maar wetende dat ik het niet eenvoudig vond om een job te vinden tussen de massa mogelijkheden, kan je wel bedenken dat ik het ook moeilijk vond om een geschikte loopbaancoach te vinden. Tot ik op de site van Loopbaanboost kwam.

Loopbaanboost had het geweldig idee om elke coach zichzelf te laten voorstellen aan de hand van een filmpje. Ik keek naar de filmpjes van de coaches bij mij in de buurt, en ik had onmiddellijk een voorkeur voor Veerle. Ze was enthousiast, vlot, een vurige een madam vol passie, net als ik. En het feit dat ze zelf over een ommezwaai sprak, kon ik niet anders dan haar te contacteren.

Ik solliciteer enkel nog naar jobs die het best bij mijn waarden én eigenschappen aansluiten Ik was precies altijd op zoek naar meer. Ik voelde me niet compleet. En ik dacht dat Veerle me op het einde van de loopbaancoaching zou zeggen: “Voilà, dat is de job die op jouw lijf geschreven is.” Niets was minder waar… En dat was al duidelijk na ons eerste gesprek. Ik kwam erachter dat ik het ondernemen, leidinggeven en mensen coachen eigenlijk helemaal mijn ding zijn. Maar dat ik dit allemaal verkeerdelijk associeerde met die moeilijke periode. Het idee aan soortgelijke jobs bezorgde me ook een soort van angst. Veerle zorgde ervoor dat ik geconfronteerd werd met mijn positieve eigenschappen die ik jaren had weggestoken uit angst. Het werd me duidelijk dat er niet 1 job bestaat die op mijn lijf is geschreven voor de rest van mijn leven. Ik moet op zoek naar een job die aansluit bij mijn favoriete waarden en eigenschappen. Ik wil werken bij een werkgever die mij apprecieert om mijn vaardigheden en die me stimuleert deze verder te ontwikkelen.

Loopbaanboost gaf me de energieboost die ik nodig had. Na de eerste sessie stapte ik in mijn auto en onderweg naar huis belde ik mijn partner en zei: “Dit wil ik ook doen. Wat Veerle doet wil ik ook doen: mensen inspireren, begeleiden, coachen. Mee bijdragen aan andermans succes.” Veerle heeft me echt geïnspireerd. Ik heb een beter inzicht gekregen waar mijn behoeftes liggen. Ik heb mijn angst voor leidinggeven overwonnen! Ik ben ondertussen terug gestart in bijberoep. Ik werk voor een cosmetica firma. In september start ik een opleiding tot Life Coach, die ik wil uitbreiden met een aantal specialisaties. Het einde van mijn loopbaancoaching is niet het einde van mijn zoektocht naar de ideale job voor mij, maar wel naar wat heb ik nodig en waarvan ik happy word. Iedereen die in het midden van zijn/haar loopbaan zit, zou loopbaancoaching moeten volgen. Ik raad loopbaanbegeleiding aan voor iedereen. En specifiek voor mensen die in het midden van hun loopbaan zitten, net als ik. Maar ook aan iedereen die met eender welke vragen zit rond jobs. Ik heb ondertussen 3 mensen dat ik ken die effectief loopbaanbegeleiding gaan opstarten. Ik vond het super om echt een begeleiding op maat te hebben gekregen dat heeft me ook echt geholpen. En zoals ik al eerder zei: die filmpjes maken dat loopbaanboost net iets aantrekkelijker is geweest voor mij. Dus ik vermoed ook wel voor anderen.
Caroline Simons
LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches