Beau Houtman over Loopbaanboost

Ik ga terug studeren!!

 Toen plots mijn huidige job als service technieker niet meer aan mijn verwachtingen voldeed, besloot ik een carrièreswitch te maken.  De IT-wereld leek me een volgende mooie stap.  Toch zat ik op een bepaald moment met een dilemma: moest ik terug voltijds gaan studeren om deze nieuwe stap te zetten? Ik worstelde met het antwoord en daardoor werd mijn huidige job steeds zwaarder en zwaarder.  Gelukkig kwam ik toen met Loopbaanboost in contact.

Zelf had nog nooit gehoord van loopbaanbegeleiding.  Maar op aanraden van een vriendin wist ik dat ik mijn twijfels kon bespreken met iemand met een nuchtere kijk op de zaak en die niet zo close staat bij mijn beslissing.  Een loopbaancoach dus!

Eerst stond ik wat sceptisch tegenover mijn eerste gesprek. 

Daar ik niet wist wat mij te wachten stond, had ik de indruk ontvangen te worden in een werkgerelateerde/VDAB-achtige omgeving.  Maar niets was minder waar.  In een huiselijke sfeer, met een warm en hartelijk ontvangst ben ik verwelkomd bij mijn coach An.

Door mijn coaching heb ik de knoop kunnen doorhakken in mijn beslissing om dan toch de grote sprong te nemen in het onbekende.  An heeft mijn kijk op de situatie kunnen veranderen en mijn twijfels volledig doen verdwijnen.

 Mijn loopbaancoach An gaf me terug de moed en energie om er vol voor te gaan

Ik vind persoonlijk dat, op werkvlak, iedereen met een goede mentaliteit moet kunnen gaan werken. Als je jezelf elke ochtend moet oppeppen om te gaan werken, dan wil dit zeggen dat er ergens iets niet juist zit.

Als dit het geval is, kan ik alleen maar een loopbaanbegeleider aanraden.  Deze professionals staan je bij met raad & daad om je een nieuw perspectief te geven op werkniveau.

Dit heeft mijn loopbaancoach An bij mij ook teweeg kunnen brengen, want ik zat af te stevenen op een bore-out. 

Gent Hogeschool: here I come!

Want inderdaad: ik ga terug voltijds studeren.  Op 16 september start ik aan mijn nieuwe uitdaging als graduaat Systemen en Netwerkbeheer.  Blij dat ik de moed had om deze beslissing te nemen.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches