Hoe breng ik variatie in mijn job?

Laat je niet vastroesten door routine. Dat zorgt ervoor dat de uitdaging in je job verdwijnt waardoor je steeds minder voldoening haalt uit je takenpakket. De boodschap is om voldoende variatie in te bouwen. Dat kan je op de volgende manieren doen.

  • Spreek met mensen die dezelfde functie hebben. Hoe zorgen zij ervoor dat hun job gevarieerd en boeiend blijft? De meest interessante optie is om iemand onbekend te ontmoeten. Je zou ervan verschieten hoeveel jullie elkaar kunnen bijbrengen. Stel dat je wil weten hoe een collega chefkok zijn pudding zo smeuïg krijgt. Aan de andere kant zal hij je misschien om interieurtips vragen. Benader hem als een vriend in plaats van een vijand.
  • Leer van anderen en geef je kennis door. Je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Door constant bij te willen leren, daag je jezelf uit. De gerespecteerde collega’s zullen jou vast en zeker willen helpen. Ben je zelf al wat meer op leeftijd, dan kun je jouw ervaring doorgeven aan jongeren. Is het niet heerlijk om te zien hoe iemand jouw raad en daad ter harte neemt?
  • Verander van omgeving. Herinner je het gevoel nog toen je voor het eerst achter je bureau zat op je nieuwe baan? Het gaf ongetwijfeld meer motivatie en frisse moed dan 10 jaar later op diezelfde bureau. Er zijn opties genoeg om hier variatie in te brengen. Af en toe thuiswerken, een andere bureau, een andere afdeling, in de natuur… Overleg de mogelijkheden met je baas.
  • Volg een opleiding. Er zijn heel wat bedrijven die deze mogelijkheid aanbieden. Soms verplicht, soms vrijblijvend. Wie weet zit er iets leuks tussen dat jouw job kan veranderen. Informeer hier naar. Misschien kan je achteraf zelfs een andere functie vervullen binnen jouw bedrijf.
  • Zoek naar de aspecten van je job die je gelukkig maken. Kijk even terug naar de verschillende functies die je tot nu uitoefende in je loopbaan. Welke zaken gaven jou voldoening? Probeer deze positieve aspecten te integreren in je huidig takkenpakket of in de zoektocht naar een nieuwe job.

Heb je al ooit van jobcrafting gehoord? Het is een vrij nieuw begrip in de bedrijfswereld, maar het wint aan bekendheid. Als je aan jobcrafting doet, ga je je werk fysiek en mentaal herdefiniëren. Of met makkelijkere woorden: je gaat de routine breken door op vernufte wijze taken op te nemen die in je interesseveld liggen. Jobcrafting bestaat op drie niveau’s.

  1. Task crafting

Dit houdt in dat je je takkenpakket lichtjes aanpast. Zo kan een magazijnwerker bijvoorbeeld de taak op zich nemen om nieuwe werknemers rond te leiden, zonder dat dit expliciet van hem gevraagd wordt. Of wat dacht je van een maandelijkse bijdrage aan het bedrijfskrantje?

  1.  Relational crafting

Het doel hiervan is om de sociale relaties te verbeteren. Een voorbeeld is een verpleegster die tijdens de kalme momenten met de patiënten gaat praten die weinig bezoek krijgen. Er zijn ook verkoopsters van kledingswinkels die hun klanten iets te drinken aanbieden.

  1. Cognitive crafting

Hiermee komen we aan het mentale aspect van jobcrafting. Het komt erop neer dat je jouw job een definitie gaat geven. Wat betekent het voor jou? Ben je als metser alleen verantwoordelijk voor stenen en cement of maak je ook mensen gelukkig met het bouwen van hun huis? Ook een kapper kan zijn job ruimer interpreteren dan ‘haren knippen’. Voor velen onder hen is het belangrijk om te luisteren naar hun klanten en hen raad te geven.

Gratis e-book "13 tips om je loopbaan te boosten"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches

Send this to a friend

Dag,

Ik deed zojuist mee aan de stresstest van Loopbaanboost.
Misschien ook eens leuk voor jou om mee te doen?

https://loopbaanboost.be/stresstest

Groetjes