Dé eindejaarsvragen aan onze coach Veerle

Wat vind jij de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar? 

Veerle : “De groeiende trend bij bedrijven om oplossingen te zoeken om mensen langer op een doenbare manier aan het werk te houden en het besef dat burn out en aanverwanten een reëel probleem zijn die niet enkel bestaan in de hoofden van bepaalde medewerkers!

Welk coachingverhaal of -thema uit 2017 is jouw het meeste bijgebleven?

Veerle : “Het verhaal van een man die slechts begin 40 was en dacht al wat laat te zijn om nog zijn carrière om te gooien. Zijn opluchting te horen dat dat helemaal niet zo was en het enthousiasme waarmee hij vervolgens tijdens de coaching mee op zoek ging naar zijn ideale loopbaan maakten deze sessies heel plezierig, voor coach en coachee!

Wat vind jij het beste radio- en /of tv-programma van 2017?

Veerle : “De Ochtendshow van Sven Ornelis en Anke Buckinkx op Joe FM. Daar word je instant vrolijk van. Ook al ga je een zware werkdag tegemoet, je krijgt er zin in door deze vrolijke, ongedwongen radio met leuke muziek (ook veel uit “mijn tijd”, de geweldige jaren ’80😉)!

Wat vind jij het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2017?

Veerle : “Ik ben geen echte volger van alles wat recente publicaties, films,… zijn.  Clouseau 30 is wel mijn ding! Doet me wel beseffen dat ik oud word😝‼️

Wat “vakliteratuur” betreft heb ik dit jaar Mentaal Kapitaal van Elke Geraerts geapprecieerd maar ik denk dat dat al in 2016 verschenen was.

Qua ontspanning hou ik heel erg van detectives en daarom zal voor mij “De Butler knop” van Pieter Aspe het boek van het jaar worden. Deze zal ik tijdens de feestdagen gretig verslinden, temeer omdat Aspe, na de dood van zijn echtgenote had aangekondigd geen boeken meer te zullen schrijven. Blij dat hij zich bedacht heeft want die boeken zorgen bij mij voor pure ontspanning.”

Wat heb jij het afgelopen jaar bijgeleerd?

Veerle : “Ik leerde dat je je leven wel degelijk volledig zelf in de hand hebt. Ook al denk je dat je soms afhankelijk bent van anderen of de acties en beslissingen van anderen, je kan altijd alles zelf veranderen als je dat maar hard genoeg wil. Als je zelf handelt komt ook altijd alles uiteindelijk in orde. Je kan veel meer dan je denkt!!

Wie wens jij wat toe voor 2018?

Veerle: “Aan iedereen die dat wil de moed om de dingen waar ze niet gelukkig mee zijn in hun leven los te laten of aan te pakken. Iedereen bij wie het om de loopbaan gaat is van harte welkom. Ik wens hen alvast een geweldige “nieuwe” loopbaan toe!

Wat zal er in 2018 van jouw bucketlist geschrapt worden?

Veerle : “Trouwen met mijn geweldige partner! Maar ook mijn prille, jonge coachingpraktijk naar een hoger niveau tillen.”

 

Wil je meer over Veerle lezen?  Lees dan snel haar pagina op onze site.

 

Wil je ook de eindejaarsvragen van onze andere coaches lezen?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *