Dé eindejaarsvragen aan onze coach Kaat

Wat vind jij de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar? 

Kaat : “Wat mij het voorbije jaar is opgevallen, is de toename van mensen met burn-out. Althans, zo lijkt het voor mij.  Op een gegeven moment werd ik overal waar ik kwam, geconfronteerd met mensen met een burn-out. Ondanks het feit dat het een heftige periode is waarbij alles op losse schroeven komt te staan, word ik warm van het feit dat heel wat mensen erover durven praten, en hulp vragen en zoeken.  Wat ik ook voel, is het samenhorigheidsgevoel van diegenen die in hetzelfde schuitje zitten. Maskers vallen stilaan af, en je leert mensen echt kennen. Gevoelens worden blootgelegd. Los daarvan, doet het ook plezier dat de maatschappij meer begrip krijgt voor, en zelfs aandacht schenkt aan het begrip burn-out. Dan spreek ik uit ondervinding over huisartsen, geneesheer van de mutualiteit, en arbeidsgeneesheer. Gelukkig maar, want er diende echt wel iets te veranderen.”

 

Welk coachingverhaal of -thema uit 2017 is jou het meeste bijgebleven?

Veerle : “Misschien een raar antwoord, maar mijn eigen verhaal. Ik heb echt geworsteld met een heftige, langdurige burn-out waarvan slechts een handvol mensen op de hoogte waren.
Dat zwarte, diepe dal heb ik echt gezien, maar met de juiste begeleiding (loopbaancoaching, psychotherapie, kunstzinnige therapie en zelfreflectie) ben ik er stap voor stap uitgekropen. Werkelijk, uitgekropen… Zo voelde het alleszins.
Aan de basis lagen uiteraard niet enkel werkgerelateerde thema’s, maar evengoed persoonlijke belemmeringen/thema’s waarmee ik aan de slag moest gaan en waardoor ik nu anders in het leven sta.
Ik ben dankbaar voor mijn burn-out, en de persoonlijkheidscrisis die ik doorgegaan ben, en weet nu beter wie ik ben en wat ik wil.”

 

Wat vind jij het beste radio- en /of tv-programma van 2017?

Kaat : “Radio luisteren doe ik zelden want als HSP krijg ik dan vaak teveel prikkels binnen, en ik merk dat ik er niet van hou om niet te weten welk liedje eraan komt 😊.
Ik zet liever een cd’tje op waardoor ik helemaal word opgeladen. Vaak is dat Latin Music, Salsa, waar ik instant happy van word. Maar ik hou ook erg van een aantal liedjes van Nahko Bear. Ook Sam Smith maakt me blij. Maar Anouk blijf ik ook geweldig vinden. Oh, en Bob Marley ook. Echt heel erg afhankelijk van de gemoedstoestand op het moment zelf.

Eerlijk gezegd wordt er hier thuis nog zelden een tv-programma gekeken. We zijn eerder Netflix-aanhangers geworden. Series waar ik van geniet: Game Of Thrones, Vikings, Scandal.
En op tv kan ik wel erg lachen met Geubels. Die blijft gewoonweg goed… en de slimste mens wordt ook wel geapprecieerd.”

 

Wat vind jij het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2017?

Kaat : “Ik haalde zelf veel uit het boek: “Gelukkiger dan God”, van Neale Donald Walsch.

Ik genoot enorm van een salonconcert van Sofia Ribeiro, waarop een vriendin me onverwachts trakteerde. Het was een fijne, hartverwarmende avond.”

 

 

Wat heb jij het afgelopen jaar bijgeleerd?

Kaat : “Hoe gelukkiger te zijn door middel van zelfliefde en aandacht voor de kleine, maar o zo mooie dingen des levens. En door meer stil te staan bij wat er in wezen echt toe doet: ons gezin, mooie vriendschappen, een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren, je authentieke zelf kunnen zijn en je zo durven tonen,…”

 

Wie wens jij wat toe voor 2018?

Kaat : “Ik wens iedereen toe dat ze zich oprecht gelukkig voelen in 2018.”

 

 Wat zal er in 2018 van jouw bucketlist geschrapt worden?

Kaat : “Ik hoop dat ik in 2018 eindelijk leer surfen.”

 

Wil je meer lezen over Kaat?  Lees dan snel haar eigen pagina op deze site.

 

Wil je ook de eindejaarsvragen van onze andere coaches lezen?

Wil je elke 14 dagen

loopbaantips in je mailbox?

door loopbaan expert: Wouter Vanhove
Ontvang de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *