De 7 meest gestelde loopbaanvragen van 2016

Als we aan mensen uitleggen wat loopbaancoaching precies inhoudt, schrikken ze vaak.  Omdat ze er een ander beeld over hebben.  Lees hier onze post over de 7 grootste misverstanden van loopbaancoaching.  Om een nog betere inkijk te geven op wat nu precies loopbaancoaching is, geven we hier de 7 meest gestelde vragen waarmee mensen het afgelopen jaar 2016 naar ons toekwamen.

Ziehier een overzicht van de 7 meest gestelde loopbaanvragen van 2016!

 

  1. Ik wil mijn loopbaan graag een andere richting geven, maar ik weet niet welke?

Zonder twijfel de meest gestelde vraag tijdens onze loopbaancoachings.  Heel veel mensen zitten diep van binnen met een bepaald verlangen om eens iets totaal anders te gaan doen.  Tijdens de coachinggesprekken gaan we samen ontdekken hoe deze plannen er moeten uitzien.  We maken samen een actieplan op zodat jij nadien concreet weet welke stappen er nog juist nodig zijn, welke zaken je niet moet ondernemen,…  Zit jij ook met dergelijke vraag?  Maak dan zeker een afspraak bij één van onze coachen.  Ook als je bij jouw huidige werkgever wil blijven, kan je deze vraag stellen zodat we kunnen kijken of je intern bepaalde acties kan nemen.

 

  1. Hoe moet ik assertiever worden op het werk? Hoe stel ik mijn grenzen ten opzichte van mijn collega’s?

Veel mensen worden in hun loopbaan geremd omdat ze vaak niet mondig genoeg zijn om voor zichzelf op te komen.  Daardoor krijgen ze vaak de vervelendste klussen of worden ze over het hoofd gezien bij leuke projecten.  Heb jij ook nood aan wat meer assertiviteit?  Maak dan snel een afspraak bij één van onze coachen.

 

  1. Hoe kan ik mijn combinatie werk-privé beter in balans brengen? Hoe moet ik hierbij omgaan met stress en hoge werkdruk?

Deze vraag is misschien wel de sterkste stijger.  Meer en meer mensen hebben het druk, druk, druk op het werk.  Hierdoor komen ze thuis minder tot rust wat in de privé-situatie tot stress kan leiden.  Ook nood aan meer rust, minder stress of minder werkdruk?  Wees welkom bij één van onze coachen.

 

  1. Ik sta ‘s morgens met tegenzin op, voel me moe en moet mij naar het werk slepen. Hoe kan ik hier verandering in brengen en mee omgaan?

Veel mensen stellen na een tijd vast dat hun job te veel routine is geworden.  Hierdoor is de uitdaging wat weg en is de goesting om ’s morgens met veel energie naar het werk te gaan ver te zoeken.  Wil jij die goesting terug een boost geven?  Kom dan zeker een langs bij Loopbaanboost.

 

  1. Hoe moet ik omgaan met conflicten die ik heb met collega’s en/of mijn leidinggevende?

Ook al is de goesting en de wil om een fantastische loopbaan uit te bouwen bij jou aanwezig, kan het ook zijn dat anderen jou hierin tegenhouden.  Een baas die jou niet ziet staan of collega’s die jou nooit betrekken bij projecten.  Om maar iets te noemen.  Herkenbaar en weet je niet goed hoe hiermee om te gaan.  Ook dan helpen onze loopbaancoachen jou verder.

 

  1. Ik wil verder doorgroeien maar wil eerst inzicht krijgen op mijn competenties?

Sommige mensen zijn ambitieus.  Niets mis mee.  Maar sommige mensen lopen in deze torenhoge ambities zichzelf wat voorbij omdat ze niet goed weten wat ze nu eigenlijk goed kunnen.  En wat niet.  Het is pas als je jouw eigen sterktes en zwaktes goed doorgrond hebt, dat je verder kan met jouw loopbaan.  Om dit helder in kaart te brengen, helpt Loopbaanboost jou graag hiermee.

 

  1. Ik wil solliciteren voor een andere functie maar dat is al lang geleden. Kunnen jullie mij advies geven?

Sommige mensen werken reeds meer dan 10 jaar bij een bedrijf en beslissen dan om een poging te wagen om te veranderen.  Maar hoe stel je dan jouw cv op?  Hoe voer je dan een sollicitatiegesprek?  Welke vragen ga je allemaal krijgen?  Hoe val je op tussen de grijze massa?  Onze coachen hebben allemaal ervaring hierin en helpen jou hier graag mee verder.

 

 

Met welke vraag zou jij loopbaancoaching willen volgen?  Of heb jij zelf ook nog een praktische vraag rond loopbaancoaching?  Stel deze dan gerust via info@loopbaanboost.be of bel naar 0494 046 056.

Gratis e-book "13 tips om je loopbaan te boosten"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches

Send this to a friend

Dag,

Ik deed zojuist mee aan de stresstest van Loopbaanboost.
Misschien ook eens leuk voor jou om mee te doen?

https://loopbaanboost.be/stresstest

Groetjes