De 7 grootste misverstanden over loopbaancoaching

 

Loopbaancoaching is fantastisch.  Dat getuigen alle mensen die het ooit volgden.  En niet alleen de klanten van Loopbaanboost:).  Toch stellen wij (het team van Loopbaanboost) vast dat sommige mensen nog steeds een fout beeld hebben over loopbaancoaching.

Wij sommen de 7 grootste misverstanden op.

 1. Loopbaancoaching is enkel voor werkzoekenden

Integendeel!  Je kan enkel beroep doen op loopbaancoaching als je werk hebt.  Dit kan als je in loondienst werkt of als je als zelfstandige werkt.   Zo hadden we onlangs een zelfstandige die dankzij onze loopbaancoaching zijn work/life-balans heeft hersteld.

 

 1. Loopbaancoaching is enkel als je echt in de problemen zit.

Je bent ook welkom als je niet in de problemen zit.  Bijvoorbeeld als je jouw werktoekomst eens wil bespreken met een coach.  Of als je jouw droom om zelfstandige te worden nu echt wil gaan realiseren.  Onlangs coachten wij nog iemand die gewoon zichzelf nog meer wilde doen groeien als persoon.  Ook dat kan dus.

 

 1. Loopbaancoaching is enkel als je van werk wil veranderen.

Klopt maar voor een heel klein deel.  Slechts 10% van de deelnemers veranderen van werk.  De anderen blijven op hun huidige job.  Maar ze nemen daar wel vaak nieuwe acties die hen een boost kunnen geven.  Zo leerden we laatst iemand om te jobcraften, waardoor zij haar functie anders ging invullen en zo terug een boost kreeg.

 

 1. Loopbaancoaching kan mijn baas of mijn collega’s niet veranderen. Klopt zeker, maar wij leren jou tijdens de coachings op een andere manier te kijken naar de situatie.  Ooit coachten we iemand die zijn job heel graag deed, maar van wie zijn nieuwe baas te hard en niet empathisch was.  We leerden hem anders omgaan met deze situatie én gaven hem tools hoe te reageren.

 

 1. Loopbaancoaching is duur.

Dankzij de loopbaancheques kan je voor 80€ 8 uur coaching krijgen bij Loopbaanboost.  In vergelijking met de normale tarieven is dit een peulschil.  Bovendien loopt er tot en met 31/01/2017 een actie waardoor je nog minder moet betalen.  Check snel deze actie onder tip 7!

 

 1. Loopbaancoaching volgen voelt aan als falen.

Wij bekijken dit juist als een kans om aan jezelf te werken.  Falen staat trouwens niet in ons Loopbaanboost-woordenboek.

 

 1. Als ik zelf niet eens weet wat ik wil, wat kan een coach dan nog doen?

Onze coachen zijn opgeleid om door de juiste vragen en oefeningen jou toch te laten antwoorden op bepaalde vragen.  Ze helpen jou om echt eens naar jezelf te luisteren en hieruit jouw doelen te halen.

 

Heb jij zelf ook nog een vraag rond loopbaancoaching?  Stel deze dan gerust via info@loopbaanboost.be of bel naar 0494 046 056.

ACTIE!  Als je vóór 31/01/2017 start met loopbaancoaching, krijg je na afloop van jouw volledig coachingtraject een bol.com-waardebon ter waarde van 40€.

 

Zo kregen we onderstaande vragen reeds binnen via mail of telefoon:

 

 1. Zijn die gesprekken wel vertrouwelijk?

Uiteraard!  Je kiest ook zelf voor loopbaancoaching en hoeft hierover aan niemand verantwoording af te leggen.

 

 1. Is het niet raar om met iemand vreemd over je werk te praten?

Onze coachen zijn opgeleid om zich in elke situatie te kunnen inleven.  Hierdoor creëren we snel een vertrouwensband.  Zo voelt dit vrijwel meteen als ‘goed’ aan.  Het doet zelfs deugd en het geeft een andere kijk op je werk.

 

 1. Moet ik verlof opnemen voor mijn coachinggesprekken?

Hoeft zeker niet.  Je bent zowel tijdens de kantooruren welkom alsook daarnaast.  Loopbaanboost heeft coachen in heel Vlaanderen zodat je de verplaatsing zo klein mogelijk kan houden.

 

 1. Is loopbaancoaching niet hetzelfde als outplacement?

Klopt niet, er is wel degelijk een verschil.  Outplacement is vooral gericht op het vinden van een nieuwe job. Loopbaancoaching is veel breder.  Het zoeken naar een nieuwe job kan wel voorkomen in een loopbaangesprek.  Maar bij 90% van onze loopbaanvragen is dit niet de vraag van de deelnemer.  Beide kunnen elkaar wel perfect aanvullen.

 

 1. Loopbaancoaching is gewoon wat testjes doen en vragenlijsten invullen. Kan ik dat gewoon niet zelf doen online?

Op het internet vind je zeker enkele testen die jouw een beter beeld geven over jezelf.  Loopbaanboost gaat hier verder op in.  Bij ons krijg je geen voorgekauwd traject van testen of vragenlijsten voorgeschoteld.  We willen maatwerk doe voor jou.  Als jij het nodig vindt om via testen of vragenlijsten jouw persoonlijkheid of beroepsprofiel te leren kennen, zullen we dit zeker doen.  Maar als je daar niet voor open staat, doen we dit zeker niet.  Loopbaanboost is er immers van overtuigd dat de kans op een boost groter wordt als we enkel die zaken doen die jij zelf wil.

 

 1. Loopbaancoaching is therapie.

Absoluut niet!  Loopbaancoaching focust op het geven van een persoonlijk boost.  Therapie zoemt vooral in op trauma’s of psychische problemen.  Mocht dit laatste het geval zijn, verwijst Loopbaanboost jou met plezier door naar bevoegde organisaties waarmee we samenwerken.

 

 1. Wat is het verschil met een babbel met een goede vriend of vriendin?

Loopbaancoaching is net iets meer dan een gewone babbel.  Het is een vak apart.  Loopbaanboost beschikt over een groot aantal tools om met elke vraag aan de slag te gaan.  We werken ook oplossingsgericht zodat je met concrete acties aan de slag kan na jouw coaching.  Hierdoor verschilt een loopbaancoaching wel van een gewone babbel met vrienden of collega’s.

 

 

Heb jij zelf ook nog een vraag rond loopbaancoaching?  Stel deze dan gerust via info@loopbaanboost.be of bel naar 0494 046 056.

Gratis e-book "13 tips om je loopbaan te boosten"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches

Send this to a friend

Dag,

Ik deed zojuist mee aan de stresstest van Loopbaanboost.
Misschien ook eens leuk voor jou om mee te doen?

https://loopbaanboost.be/stresstest

Groetjes