Boost jouw zelfvertrouwen op de werkvloer

Veel mensen hebben een gebrek aan zelfvertrouwen.  Hierdoor verlaagt hun zelfvertrouwen en hebben ze vaak het gevoel dat ze niet zelfzeker overkomen en zijn. Maar hoe kan je hier nu verbeteren?  Hoe bouw je meer vertrouwen op?  Wel, vertrouwen opbouwen gebeurt stap per stap.  Het is een geleidelijk proces. Niemand wordt plots een zelfverzekerd persoon.

Ziehier 7 tips om meer vertrouwen te ervaren.

  1. Stop met jezelf met anderen te vergelijken.

Het ergste wat je kan doen is jezelf vergelijken met anderen.  Leer focussen op je eigen sterke punten.  Anderen hun sterke punten doen er niet toe.

 

  1. Wie het hardst roept, is niet meteen de meest zelfverzekerde.

Hard roepen is geen synoniem van veel zelfvertrouwen hebben.  Vaak gaan mensen roepen vanuit een eigen onzekerheid of machteloosheid.  Het zijn vaak vriendelijke, nederige of zichzelf wegcijferende mensen die de sterksten zijn.  Op termijn zijn het ook die mensen die we het meest gaan waarderen.

 

  1. Stop met piekeren over jouw beperkende overtuigingen.

Iedereen heeft beperkende overtuigingen over zichzelf.  Ook succesvolle mensen denken zo.  Het verschil is wel dat deze succesvolle mensen er bewust voor kiezen zich op hun sterke punten te focussen in plaats van op hun mindere punten.

 

  1. Denk positief.

Zelfverzekerde mensen denken vaak over positieve zaken die ze kunnen of doen.  Probeer dit ook te doen.  Droom wat je allemaal kan en wat je al bereikt hebt.  Wees hier fier op en geef jezelf hier complimenten over.  Je zelfvertrouwen groeit hiervan!

 

  1. Verberg je zelfvertrouwen niet.

Toon je zelfvertrouwen.  Straal het uit in lichaamstaal en woorden.  Zelfvertrouwen is niet de indruk die je aan anderen geeft.  Het is de manier hoe jij over jezelf denkt.  Het draait allemaal om het echte geloof in wie je bent, waar je staat in het leven en waar je naar toe wil met je leven.

 

  1. Verander wat je kan.

Je kan het verleden niet veranderen, enkel de toekomst.  Zelfverzekerde mensen maken dagelijks keuzes die hen leiden naar de toekomst die ze willen beleven.

 

  1. Wees 100% toegewijd.

Focus je volledig en doe wat je kan om elke dag het beste van jezelf te geven.  Zo bouw je successen op.  Dit is uiteraard niet gemakkelijk, maar ook succesvolle mensen bereiken niet in één keer de top.  Doe het dus stap voor stap.  En geef niet op.

 

Volstaan deze tips nog niet?  Geen probleem.  Tijdens een loopbaancoachings kunnen we hier verder aan werken.  Zodat je in de toekomst sterker staat in je loopbaan!

Gratis e-book "13 tips om je loopbaan te boosten"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches

Send this to a friend

Dag,

Ik deed zojuist mee aan de stresstest van Loopbaanboost.
Misschien ook eens leuk voor jou om mee te doen?

https://loopbaanboost.be/stresstest

Groetjes