Beste wensen! 8 manieren om in 2017 meer te lachen

Plezier, humor en samen lachen liggen aan de basis van een positieve vicieuze cirkel. Het helpt je ontspannen waardoor er minder stress is, het verhoogt je creativiteit en oplossingsvermogen waardoor je beter presteert en het verbetert de sfeer waardoor het aangenamer is om te gaan werken. Als dat niet genoeg redenen zijn om je lachpercentage de hoogte in te jagen… Wij gaan je alvast op de goede weg helpen.

  1. Ga bewuster lachen. Een lachend gezicht wijst op vertrouwen en openheid. Dat zijn twee eigenschappen die je vlotter doen samenwerken. Hoe kun je bewust vaker lachen? Denk bijvoorbeeld aan je mondhoeken terwijl je actie ‘x’ doet. Actie ‘x’ kan aan je haar krabben, opstaan of printen zijn. Door aan je mondhoeken te denken, zul je lachen. Probeer het zelf maar eens.
  1. Lach met jezelf. Als er bij jou iets fout loopt, mag je daar gerust om lachen. Daardoor verschuif je trouwens de aandacht naar het positieve in plaats van het negatieve. Neem jezelf niet te serieus. Het beste kan je zo’n grapje maken in een situatie waar je jezelf comfortabel bij voelt. Heb je echt een ernstige fout begaan, dan is lachen natuurlijk ongepast. Normaal gezien voel je zelf wel aan wat kan en niet.
  1. Vermijd gevoelige onderwerpen. Met grappen over religie, politiek of persoonlijke zaken neem je een serieus risico. Doe dit niet, want de meeste mensen hebben hier geen boodschap aan. Raak je onbedoeld toch een gevoelige snaar? Leg dan uit dat het absoluut niet jouw bedoeling was om kwetsend over te komen.
  1. Bekijk het van de andere kant. De werkvloer is een broeihaard aan ergernissen. Toch hebben deze vaak totaal geen negatieve gevolgen. Of zoals Johan Cruyff zei: elk nadeel heeft zijn voordeel. Als je computer traag is, geeft je dat de tijd om een lekkere kop koffie te halen. Heb je een vervelende klant aan de lijn? Denk dan aan de tientallen klanten waarmee je wèl constructief samenwerkte.
  1. Begroet je medemensen. Een lach, een groet, een blij gezicht… Willy Sommers heeft heel wat psychologische wijsheid in zijn ‘Laat de zon in je hart’ gestoken. Schud je collega’s de hand als je binnenkomt en lach naar de mensen die je kruist. Niet iedereen zal teruglachen, maar je maakt ongetwijfeld enkele mensen gelukkig.
  1. Speel gekke spelletjes. Wat dacht je van een potje trivial persuit, zoals de mannen uit de komische serie Het Eiland? Of wat collectieve stretchoefeningen?
  1. Doe aan teambuilding. Het zal de groepssfeer ongetwijfeld verbeteren. Doet jouw bedrijf dit nog niet? Stel het dan voor aan het management. Het beste kun je activiteiten doen waar je collectief moet samenwerken. Denk aan een survivaltocht bijvoorbeeld. Het kan ook luchtiger met een culinaire stadswandeling. Of om helemaal in de sfeer te blijven; een gezamenlijke sessie bij de lachtherapeut?
  1. Ga uit met je collega’s. De beste sfeer creëer je nog altijd buiten de werkmuren. Vraag je collega’s mee op café vrijdagavond. Door de lossere sfeer zullen jullie elkaar beter leren kennen. Je zal merken dat zelfs de wat stijvere personen best wel aardig zijn in de privésfeer. Wie weet wordt de uitstap een wekelijks ritueel en liggen jullie elke pauze te lachen over de avonturen die jullie samen beleefden.

Gratis e-book "13 tips om je loopbaan te boosten"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches

Send this to a friend

Dag,

Ik deed zojuist mee aan de stresstest van Loopbaanboost.
Misschien ook eens leuk voor jou om mee te doen?

https://loopbaanboost.be/stresstest

Groetjes