10 tips om meer zin in je werk te krijgen

Heb je soms geen zin om uit bed te komen?  Ga je soms met lood in je schoenen naar je werk? So Chicken bezorgde ons hiervoor 10 tips.  Met deze tips maak je je werk leuker, en ga je met meer plezier naar je werk.
1. Zorg dat je een concreet doel hebt voor de dag.
Wanneer je weet wat je te doen staat dan heb je vaak meer zin in je werkdag dan wanneer je gewoon naar je werk gaat en het werk over je heen laat komen.
2. Daag jezelf uit.
Zelfs als je je werk dodelijk saai vindt zijn er manieren om jezelf uit te dagen. Probeer je werk bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd af te ronden, probeer de kwaliteit omhoog te brengen, of daag jezelf uit om meer gedaan te krijgen dan normaal.
3. Richt je op je collega’s.
Veel mensen vinden hun werk niet zo bijzonder, maar leggen uit dat het leuke team ze gemotiveerd houdt. Investeer in de banden met je collega’s. Je werk wordt leuker als je werkt met vrienden.
4. Onderneem iets binnen het bedrijf. Je zoekt meer uitdaging? Misschien kun je jezelf opwerpen om iets op te pakken waar je blij van wordt. Zoals het organiseren van een bedrijfsfeest, van de kerstlunch, of het ontwikkelen van een leuk intern project.
5. Gebruik je werk als een persoonlijke ontwikkeling playground. Terwijl je nieuwe dingen leert over hoe je het leven anders kunt benaderen, kun je je werk gebruiken als testomgeving. Oefen je sociale vaardigheden op collega’s, kom buiten je comfort-zone door een spannend gesprek aan te gaan met je leidinggevende, oefen je acceptatie-skills op beleid waar je het niet mee eens bent en train je liefdevolle kant door proberen liefde te voelen voor die collega die je wel kunt wurgen. De werkplek is ineens ontzettend interessant!
6. Ga op tijd naar bed.
Als je uitgerust bent kijk je positiever tegen de wereld aan.
7. Zoek uit waar je een hekel aan hebt.
Welke aspecten van je baan vind je precies vervelend? Misschien vind je het werk zelf best leuk, maar heb je een hekel aan een specifieke handeling die je elke dag moet verrichten. Denk bijvoorbeeld aan bureaucratische rompslomp.
8. Praat met je baas of manager.
Leg eens uit dat je graag wat meer uitdaging zou hebben in je werk. Leg ook uit welke aspecten van het werk je erg leuk vindt, en waar je graag meer van zou willen doen. Leg ook uit van welke aspecten je minder zou willen ervaren. Er zijn niet altijd mogelijkheden om je werkzaamheden aan te passen, maar vaak wel.
9. Investeer in een inspirerende hobby. Je werk hoeft niet je grootste hobby te zijn. Als je weinig voldoening uit je werk haalt, zoek dan een hobby die je meer voldoening geeft. Een leuke hobby kan je de voldoening geven die je zoekt, terwijl je met je werk het geld verdient om rond te komen.
10. Stippel een plan voor jezelf uit. Een stomme baan zonder vooruitzicht is geestdodend. Een stomme baan gebruiken als middel richting een beter leven is super inspirerend. Misschien heb je nu wat geld nodig zodat je straks een opleiding kunt betalen om uiteindelijk je droom carrière op te starten. Of misschien wil je voor jezelf beginnen, en gebruik je je huidige baan als handige springplank. Een saaie baan is vaak best te combineren met het opstarten van een eigen bedrijf, omdat het je minder creatieve energie kost.

Als je je werk niet kunt veranderen, verander dan gewoon jezelf. Kijk anders tegen je werk aan en merk hoe het vanzelf minder vervelend wordt. En doordat je jezelf uitdaagt en investeert in de banden met je collega’s, wordt je werk misschien zelfs wel leuk!

 

Bron: https://sochicken.nl/

 

PS: En anders is er nog altijd loopbaanbegeleiding.  Heb je hulp nodig om terug energie in je werk te krijgen?  Contacteer ons dan gerust op 0494 046 056 of via info@loopbaanboost.be

Wil je elke 14 dagen

loopbaantips in je mailbox?

door loopbaan expert: Wouter Vanhove
Ontvang de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Infoavonden

Op verschillende locaties.
Meer info bij Home pagina.
Inschrijven via Contact pagina.

Volg dagelijks onze leuke, korte artikels op facebook!

Erkend door

Wil je elke 14 dagen

loopbaantips in je mailbox?

door loopbaan expert: Wouter Vanhove
Ontvang de tips!
Ontvang 13 tips om

Jouw loopbaan te boosten

door loopbaan expert: Wouter Vanhove
Ontvang de tips!
close-link
Wil je elke 14 dagen

loopbaantips in je mailbox?

door loopbaan expert: Wouter Vanhove
Ontvang de tips!
close-link

Send this to a friend

Dag,

Ik deed zojuist mee aan de stresstest van Loopbaanboost.
Misschien ook eens leuk voor jou om mee te doen?

https://loopbaanboost.be/stresstest

Groetjes