10 signalen die zeggen dat het tijd is voor jouw carrièreswitch

Een loopbaan heeft ups en downs.  Maar soms nemen de down-momenten iets te veel de bovenhand op de ups.  Maar hoe weet je nu wanneer je in zo’n down-situatie zit?  Vele van onze klanten zitten in één van onderstaande fasen.  Het doet hen dan goed hierover met één van onze coaches te kunnen praten.  Herken jij je ook in één van deze situaties, dan ben je misschien wel toe aan een carrièreswitch.

 

  1. Je bent bang om te gaan werken

Mensen die hun job leuk vinden, hebben vaak niet het gevoel dat ze aan het werk zijn.  Dat betekent wel niet dat werk altijd leuk of zonder stress moet zijn.  Anderzijds mag het niet zo zijn dat je dagelijks met grote angst naar je werk moet gaan.  Vanaf je het gevoel hebt dat je dagelijks bang bent om te gaan werken (om welke reden dan ook), kan dit een teken zijn om van werk te veranderen.

 

  1. Je bent steeds slechtgezind op je werk

Voel je dat jouw humeur en gedrag er steeds meer en meer op achteruit gaan op je werk?  Dat elk klein detail je irriteert en je merkt dat de minste negatieve gebeurtenis je slechtgezind maak?  Of dat je deze zaken zelf mee naar huis neemt waar je ook niet meer die vrolijke persoon bent?  Dan kan dat een teken zijn dat je een carrièreswitch nodig hebt.

 

  1. Je bent apathisch om te veranderen

Is de zin om zaken uit te werken of nieuwe dingen te gaan doen volledig verdwenen?  Hoop je vurig dat jij die nieuwe klant of dat nieuw project niet toegewezen krijgt?  Dan wordt het misschien tijd om ander werk te gaan zoeken.

Misschien iets waar je jouw talenten meer aan bod kan laten komen f waar ze jouw talenten beter erkennen?

 

  1. Je hebt geen focus meer

Je slaagt er niet meer in om je te concentreren op je werk.  Bij elke taak die je begint, stel je vast dat je heel snel aan andere zaken zit te denken of iets te snel naar een andere taak switcht.

Tenzij je een medische aandoening hebt, is het in principe niet moeilijk om je te concentreren, zeker niet op leuk werk.

Ben jij constant afgeleid op je werk en slaag je er niet meer in om je écht op iets te focussen, dan is het misschien tijd om je op een andere job te ‘focussen’😉.

 

  1. Je bent niet productief meer

Was je vroeger iemand die er steeds voor ging op je werk?  Zelfs als de deadline op het eerste zicht wat krap leek, toch haalde je alles uit de kast op deze te halen.  Of was je iemand die graag erkenning kreeg voor alle extra werk dat je er met plezier bijnam?

En toch heb je nu het gevoel dat het je allemaal niet veel meer doet, om niet te zeggen ‘niets’.  Je vindt het missen van deadlines niet meer erg.  Of je merkt dat je gewoon helemaal niet productief meer bent.

Soms geraak je nu eenmaal opgebrand.  Je kan er dan voor kiezen om intern wat zaken te gaan veranderen, of je kan ook beslissen dat een verandering van job je wel weer energieker zou kunnen maken.

 

  1. Je hart zit ergens anders

Een job moet je graag doen, je hart moet er als het ware sneller van gaan kloppen.  Veel mensen merken echter dat ze met hun hart niet meer bij hun werk zitten.  Je merkt het aan kleine zaken die je nu niet meer doet die vroeger wel normaal waren.  Je belt klanten niet meer terug, je vergeet bepaalde info van collega’s, je sleept je naar je werk, je neemt uitgebreidere pauzes, je bent voor het verstrijken van je werktijd al volledig ingepakt.

Als je met je hart niet meer bij je werk zit, zullen je prestaties en al het andere eronder lijden.  Als het je pijn doet om je uit bed te slepen om naar je job te gaan waar je je bovendien nog ellendig bij voelt, dan wil je misschien van job veranderen.

 

  1. Je verveelt je te pletter

Zit je vaak met je duimen te draaien?  Heb je het gevoel dat je je verveelt omdat er te weinig werk is?

Werk mag niet vermakelijk zijn, maar u hoeft zich ook niet te vervelen. Als de dagen traag vooruit gaan en je uit verveling tegen de muren oploopt, dan moet je je situatie opnieuw evalueren. De dag kan jaren lijken als je niets te doen hebt.  Misschien moet je dan elders gaan werken.

 

  1. Je droomt van een andere job

Ben je aan het dagdromen over andere jobs terwijl je op je huidige job zit?  Ben je jaloers op mensen die andere jobs hebben?  Een carrièreswitch is onvermijdelijk als je dagdroomt bent over een uitweg op jouw job.

Als je merkt dat je droomt van een nieuwe baan en iets anders doet, dan is het misschien een teken dat het tijd is om op zoek te gaan naar een andere job.

 

  1. Je volgt het management niet

Heb je een probleem met jouw management en de manier hoe ze de zaken aanpakken?  Heb je het gevoel om constant met het management in de clinch te gaan omdat je een totaal andere visie hebt?

Hoewel meningsverschillen tussen werknemers en management niet abnormaal zijn, blijft respect tegenover elkaar nodig. Als de bevoegdheden van jouw bedrijf hun werknemers niet ondersteunen of een probleem met jou lijken te hebben, dan is het tijd voor een carrièreswitch.

 

  1. Volg je passie

Soms heeft een carrièreswitch niet echt iets te maken met het bedrijf, de job zelf of met jou als persoon.  Soms voel je gewoon dat jouw passie veranderd is en dat je bijgevolg ook een job wil waar je deze nieuwe passie nog meer aan bod kan laten komen.

 

Twijfel je over een carrièreswitch?  Of heb je de keuze om van job te veranderen al gemaakt maar weet je niet zo goed wat je dan precies wil?  Of heb je besloten om toch maar bij jouw huidige werkgever te blijven maar wil je toch wat zaken veranderen en je wil weten hoe je dit het beste aanpakt?

Volg loopbaancoaching en bespreek deze zaken in een vertrouwde omgeving.  De loopbaancoach gaat dan samen met jou op zoek naar wat de beste opties voor jou zijn.  Na zo’n coaching heb je vaak meer zelfvertrouwen om bepaalde stappen te zetten, of dit nu een carrièreswitch is of niet.

 

Interesse in loopbaancoaching?  Contacteer ons vrijblijvend via 0494 046 056.

 

Gratis e-book "13 tips om je loopbaan te boosten"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches

Send this to a friend

Dag,

Ik deed zojuist mee aan de stresstest van Loopbaanboost.
Misschien ook eens leuk voor jou om mee te doen?

https://loopbaanboost.be/stresstest

Groetjes