Veerle Vanquaethem

Vraag direct een gesprek aan

Hoi, Ik ben Veerle. Ik coach al een aantal jaren mensen op cruciale momenten in hun loopbaan. Ik heb 20 jaar carrière in verschillende managementposities achter de rug. In mijn jobs werkte en werk ik nog steeds met gevarieerde (leeftijd, nationaliteit, type job…) groepen medewerkers en collega’s. Velen onder hen heb ik begeleid wanneer ze als nieuwe medewerkers aan hun job begonnen, wanneer ze doorgroeiden naar een andere functie of wanneer ze de afdeling of zelfs het bedrijf verlieten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In mijn dagdagelijkse praktijk word ik voortdurend geconfronteerd met de moeilijkheden en evoluties in de professionele maar ook in de privésfeer van vele tientallen mensen. “People Management” en mensen coachen maakten en maken nog steeds een belangrijk deel van mijn dagtaak uit. Ik hou er enorm van mensen te zien evolueren, uitdagingen te zien aangaan en hen hierin te ondersteunen. Zelf heb ik ook af en toe nood aan een nieuwe uitdaging en sinds enige tijd geraakte uitgekeken op de omlijnde kaders van mijn vaste jobs. Ik wilde meer mensen begeleiden, verder kunnen gaan in die ondersteuning en met andere problematieken kennis maken. Ik nam zelf een coach onder de arm, volgde opleidingen en leerde andere coaches kennen. Het werd me steeds duidelijker dat ik ook in de wieg gelegd was om mensen te begeesteren en aan te moedigen bij nieuwe stappen in hun leven en hun loopbaan. Daarom vestigde ik me als zelfstandig coach. Ik hoop met velen van jullie mijn enthousiasme en zin voor uitdagingen te kunnen delen en de eerste stappen te kunnen zetten naar een nieuwe job of zelfs een totaal nieuwe carrière. Lees hier de feedback van één van mijn deelnem

Lees hier feedback van deelnemers:

Gewoon durven nadenken over wat je wil en loslaten wat je hebt, is een grote stap geweest. Loopbaancoaching liet me nadenken over mijn toenmalige job en wat er daar allemaal speelde: ik zat met het gevoel niet verder te kunnen groeien en kreeg geen erkenning van de bergen werk die ik daar verzette. Het was allemaal maar een evidentie. Het feit dat het bovendien een goed betaalde job was met goede sociale voorwaarden, hielden me letterlijk gegijzeld in mijn gouden kooi. Dankzij de gesprekken met mijn loopbaancoach Veerle kwam ik tot andere inzichten en nam ik concrete acties! Goed voorbereid over wat ik dan precies wilde en wat nu precies mijn talenten waren, ging ik op zoek naar een nieuwe job. Zo startte ik in een sociale organisatie in Vilvoorde. Daar ben ik nu iets meer dan een jaar aan de slag. Ik vond er opnieuw de energie om mij op mijn job te focussen. Nieuwe en fijne collega's, appreciatie voor het werk en ondersteuning omdat ik toch wel heel wat kwetsuren heb opgelopen tijdens de vorige job. Na een jaar werd er mij gevraagd om deel te nemen aan een examen in een leidinggevende functie. Zelf had ik er niet aan gedacht om mee te doen. Deze maand ben ik gestart als supervisor binnen dezelfde sociale organisatie om mijn collega's dezelfde ondersteuning te bieden die ik heb mogen ervaren in het begin van mijn carrière. Allemaal spannend en ik heb er zin in! Het inzicht die ik verworven heb tijdens onze gesprekken zijn vooral aan Veerle te danken en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor!
Maarten Vertongen
“Na onze coaching sessie van enkele maanden geleden, wil ik je nog even op de hoogte houden van laatste status. In het zoeken naar een nieuwe job, heb ik sterk de focus gelegd op functies bij bedrijven die aanleunen bij mijn prioriteiten en opgesteld profiel tijdens de coaching. Ik ben vorige week gestart bij een nieuwe werkgever en heb er een zeer goed gevoel bij! Bedankt nogmaals voor de coaching! Ik kan het iedereen aanbevelen, het heeft mij helpen inzien waar mijn echte interesses liggen en een bewuste keuze maken in de volgende stap van mijn carrière…”
Wim N.
Door Loopbaanboost zag ik terug mijn positieve eigenschappen die ik jaren had weggestoken uit angst. Meer lezen
Caroline Simons

Veerle Vanquaethem

Onze expert in: Heroriëntering

De praktijk

Stuur deze coach door naar iemand

Deel op facebook
Deel op google
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Deel op email

Vraag loopbaancoaching aan met Veerle Vanquaethem

Met de loopbaancheques van VDAB

Het intake gesprek is gratis en vrijblijvend.