Roeland Heyvaerts

Vraag direct een gesprek aan

Ik ben Roeland. In 2011 stelde ik vast dat ik me ongelukkig voelde in de job die ik deed. Na een periode van aarzeling zette ik de stap naar loopbaanbegeleiding. Dankzij deze coaching ontdekte ik mijn sterke punten en de aspecten die ik belangrijk vind in een functie. Ik werk nu nog steeds bij dezelfde werkgever, maar op een geheel andere dienst. Het is een functie die me dagelijks triggert, gecombineerd met een perfecte work-life-balance. Dankzij mijn coach benut ik nu ten volle mijn competenties. Sinds 2014 ben ik loopbaancoach geworden en help ik mensen in het ontdekken van hun competenties. Ik heb een praktijkruimte in Stabroek en Ekeren, maar ben tevens bereid om ergens op een rustige plaats af te spreken in de ruime omgeving rond Stabroek.

Lees hier feedback van deelnemers:

Duidelijke en gepersonaliseerde begeleiding, handige tips en tricks. Dankzij deze loopbaanbegeleiding heb ik een duidelijk beeld van wat ik zoek in een job, wat er belangrijk voor mij is en waar ik goed in ben.
Nathalie
Ik was verrast door de open en down-to-earth aanpak van Loopbaanboost In 2013 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Ik koos voor deze richting omdat ik mezelf als zorgzaam type toen niks anders zag doen dan mensen helpen en genezen. In het laatste jaar kreeg ik al signalen dat ik toen beter iets anders had gekozen qua studierichting. Maar ik dacht dat dat wel over zou gaan. Helaas… We zijn nu 5 jaar later en heb ik nog steeds niet 100% de klik met de job van verpleegkundige. Ik ben intussen ook al een aantal keren van werkplek veranderd. Maar nog steeds niet de juiste job als verpleegkundige gevonden. En ook na een wereldreis die ik met mijn partner doorheen Amerika en Azië maakte, wilde ik niet terug als verpleegkundige gaan werken. Gelukkig stond mijn werkgever open voor een gesprek. Meer zelfs. Ze brachten me in contact met Loopbaanboost. En zo kwam ik terecht bij Roeland, mijn loopbaancoach. Mijn vooroordelen over coaching werden snel van tafel geveegd. Geen kille wachtkamer, geen saai bureautje of geen stereotype aanpak! Neen, want ik werd meteen gecharmeerd door de open en down-to-earth-aanpak van Roeland. Op een open, professionele manier vroeg Roeland naar mijn waarden, talenten en kwaliteiten. Leuk vond ik bijvoorbeeld de wandeling die we deden als kennismaking. En ook het feit dat Roeland niet meteen zijn eigen verhaal vertelde (Roeland is namelijk ooit ook verpleegkundige) geweest, stemde me tevreden dat hij echt oprecht interesse in mij toonde. Roeland gaf me de nodige sturing. Want ik zag echt door de bomen het bos niet meer. Hij liet me ook inzien dat ik bepaalde zaken echt belangrijker vind dan ik zelf dacht, bijvoorbeeld mijn work-life-balans. Op dit moment werk ik nog steeds als verpleegkundige. Maar ik doe het nog graag en heb me verzoend met het feit dat ik het niet heel mijn leven zal doen. Ik bekijk het periodiek. Ik hou de vacature-sites in het oog en de loopbaancoaching heeft me scherper doen inzien wat en hoe ik de toekomst kan ingaan. Ik heb nu meer rust gevonden in mijn situatie. Ik ben echt blij dat ik de stap naar loopbaancoaching heb gezet. Ook al ben ik nog 27 jaar. Ik stel vast dat er toch nog wat taboe hangt rond loopbaancoaching. En dat vind ik echt niet nodig. Ik vind dat je geen angst moet hebben, dat je de knoop moet durven doorhakken. Ik ben blij dat ik dit preventief heb gedaan. Ik had geen zin in een burn-out. Baat het niet, dan schaadt het niet!
Wout Daneels
“Ik was werkzaam in de zorgsector als ergotherapeut, maar wilde door omstandigheden totaal iets anders gaan doen. Helaas wist ik niet goed wat, ik had immers enkel dat diploma als ergotherapeut. Zo kwam ik terecht bij Loopbaanboost, meerbepaald bij coach Roeland, die bij mijn vader in de straat zijn praktijk had. Roeland was een zeer aangename coach met een zeer goed luisterend oor. Hij gaf goede tips mee en bezorgde me enkele zelfreflecterende oefeningen. Hierdoor kreeg ik stap voor stap een beeld mee van mijn ideale job. Zo bleek uit mijn coaching dat ik vooral in de HR of marketingwereld zou passen. Nu werk ik reeds 8 maanden in de rekruteringswereld voor de zorgsector!!! Ik screen sollicitanten voor bijvoorbeeld woonzorgcentra of ziekenhuizen. Echt een zeer leuke, uitdagende job. Ik zou aan iedereen die wil nadenken over zijn professionele toekomst loopbaancoaching adviseren. Het is een moment om eens stil te staan bij je job. En door de oefeningen en de vele gesprekken met de coach kom je vanzelf uit bij een beter beeld over jezelf. En op die manier weet je ook beter welke job er bij jou past.
Sofie Helsen

Roeland Heyvaerts

Onze expert in: Competenties ontdekken

De praktijk

Regio:

Stuur deze coach door naar iemand

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Vraag loopbaancoaching aan met Roeland Heyvaerts

Met de loopbaancheques van VDAB

Het intake gesprek is gratis en vrijblijvend.