Nancy Wijnants

Vraag direct een gesprek aan

Zeer gedreven werkte ik vele jaren in multinationals en sterk innovatieve sectoren zoals de chemie, de pharma, de telecom met een grote flexibiliteit naar verandering toe zowel in samenwerking met anderen als naar taken toe. Voortdurend getriggerd door nieuwe intellectuele uitdagingen trok ik in 2008 met de bankcrisis nieuwe projecten naar mij toe. Het gaf mij 7 jaar lang energie. Ik had veel variatie en verantwoordelijkheid maar ik miste toch wat betrokkenheid. Het jaar daarop tijdens een grote interne reorganisatie was mijn kaars uit. Ik verloor toen ook een zeer geliefde baas. Ik herinner mij nog de woorden van de CEO: ‘mensen vergeet niet, er is nog leven na het werk.’ Het verdriet was sterker dan mezelf. Het kon ook anders.

 

Het was tijd om het roer om te draaien. Maar weer werd ik uitgedaagd. Ik kon 5 contracten tekenen en stond voor een dilemma. Ik koos ervoor mij te gaan herbronnen in Afrika. Het was een verrijking op zich en ik bouwde er in een mum van tijd een aardig netwerk op. Ik kwam er ook in aanraking met jong talent die met weinig middelen maar vooral vanuit hun motivatie de weg naar hun dromen volgden. Zo kwam ik terug bij de essentie van het leven. Het komt erop neer dat iedereen uniek is en talent heeft maar wat drijft of motiveert ons ? Waarom doen we wat we doen? Waar sta jij voor op ‘s ochtends?

 

Sinds 2009 toen ik mijn zelfstandig bijberoep opstartte, was ik reeds bezig met alles rond de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling. Ik verdiepte mij 2 jaar lang in de kleurenpsychologie op de mens en behaalde grootste onderscheiding, mede dankzij mijn intuïtief vermogen. Daarna verdiepte ik mij in NLP, business coaching, lichaamstaal, loopbaan-, stress en burn-out begeleiding. Tijdens één van mijn opleidingen kwam ik in aanraking met de 7-kleurentheorie van Dr Glare Graves, een Amerikaans psycholoog die samen met zijn studenten onderzoek deed naar wat het betekent een ‘gezond en matuur’ mens te zijn. Daarop trok ik in 2014 naar Almere (Nederland) waar ik in leerschool ging bij een wetenschapper, Hans De Jong die mij alles leerde over drijfveren en intrinsieke motivatie. Ik behaalde mijn accreditatie als Profile Dynamics Consultant. Mijn kennis over drijfveren en waardensystemen kan ik op ieder moment inzetten tijdens een loopbaantraject en zorgt ervoor dat ik sneller tot resultaten kan komen door afstemming van functie en taken op wie je bent en in welke omgeving je thuishoort m.a.w. ik geef je zelfinzicht om te onthullen wat je echt belangrijk vindt in werk en het geeft je ook handvaten om die vertaalslag te maken naar je direct reports in een nieuwe functie. We kijken wat je energie geeft en wat je energie kost of welke omgevingsfactoren bij jou weerstand oproepen. Want wat mensen diep van binnen drijft, zorgt voor motivatie, energie en enthousiasme. Dit maakt het verschil tussen een werknemer en een persoon die écht goed is in zijn werk en met ‘goesting’ gaat werken.

 Ook voor mijzelf was het een ‘eye-opener’. Mijn persoonlijke drijfveren staan voor ‘Mens en Visie’ of ‘een analytische geest met oog voor de medemens’: Ik kijk vooruit en pik makkelijk nieuwe ontwikkelingen op. Dat zorgt ervoor dat ik de arbeidsmarkt op de voet volg door bijvoorbeeld deel te nemen aan de VDAB bijblijf events over HR topics en tal van andere netwerk events, ik heb oog voor relaties en het behalen van doelstellingen! Daar haal ik motivatie uit. Ook wel kenmerkend voor een consulting of adviesgericht profiel. Iets wat ik niet altijd kon uitspelen in mijn vorige functies als Marketing Coördinatrice en Executive Committee Assistant.

 

Als erkend burn-out coach kan ik loopbaancheques ook inzetten bij lichte vorm van stress (nog geen burn-out) en vanaf het moment van re-integratie op de arbeidsmarkt.

Ik besloot mijn eigen job te creëren als zelfstandige coach en consultant en richtte een eenmanszaak op onder de naam New Dimension. Ik kan je helpen o.a. bij het vastlopen op:

  • Hoe terug gemotiveerd gaan werken
  • Hoe beter omgaan met conflicten op de werkvloer
  • Hoe mijn draai vinden als hoog sensitief persoon
  • Hoe mijn communicatie verbeteren
  • Welke studierichting en beroepskeuzes kan ik nog maken
  • Hoe juiste levenskeuzes maken vanuit mijn kerntalenten
  • Hoe pak ik mijn re-integratie aan na langdurige afwezigheid
  • Voor startende ondernemers: ook hier kan ik je ondersteunen op loopbaanvlak

Ik heb een praktijkruimte in Duisburg (Tervuren) maar ben tevens bereid om ergens op een rustige plaats af te spreken in de ruime omgeving rond Tervuren

Lees hier feedback van deelnemers:

 
Nancy is een zeer ervaren en deskundige loopbaancoach. Op heel korte tijd heeft zij inzicht gekregen in mijn persoonlijkheid en op basis van een uiteenlopend palet aan testen kon ik snel het beste in mijzelf naar boven brengen. Tijdens het traject paste Nancy zich heel gemakkelijk aan om met mij ideeën uit te wisselen en te begeleiden bij de carrièreswitch. We gebruikten WhatsApp, telefoon, Mail of Facebook. Nancy staat altijd paraat en stuurt heel bruikbare tips. Ik zou haar zeker aanraden als loopbaancoach voor iedereen die bewuster wil zijn van zijn eigen talent. Zij kan bovendien heel goed luisteren en via een persoonlijke benadering op maat konden wij heel goed samenwerken en kon ik snel groeien en assertiever worden in mijn werk en privé.
Cindy Worms
Manager Actiris & Cité des Métiers - Beroepenpunt Brusssel
Enkele maanden geleden was ik op zoek naar een loopbaancoach. Ik haalde geen plezier meer uit mijn job en wist zelf niet goed welke richting ik uit wilde gaan. Na wat online opzoekwerk kwam ik bij Nancy uit. Bij een kennismakingsgesprek legde Nancy uit hoe ze te werk gaat. Haar professionalisme en empathisch vermogen vielen hier meteen op. Meer lezen...
Michael

Nancy Wijnants

Onze expert in: Jobmotivatie

De praktijk

Stuur deze coach door naar iemand

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest
Deel op email

Vraag loopbaancoaching aan met Nancy Wijnants

Met de loopbaancheques van VDAB

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches