BOOST-methode

 

Elke training bekijken we als een groeitraject waarin we samen een verandering willen bereiken. Elk traject bestaat uit 5 stappen, uitgelegd aan de hand van de BOOST-methode:

STAP 1: WAT IS DE BESTEMMING?

Vooraf analyseren we elke trainingsvraag grondig.  We bekijken samen wat we precies willen bereiken met de training.  Wat moet elke deelnemer kennen, weten en kunnen na de opleiding?  We bepalen met andere woorden het doel, de bestemming.

STAP 2: WAT IS DE OORSPRONG?

We bekijken samen hoe de huidige situatie eruit ziet en hoe deze situatie is ontstaan.  We doen dit aan de hand van een vragenlijst voor elke deelnemer en een gesprek met de opdrachtgever of initiator van de opleiding.

STAP 3: WELKE OPLOSSINGEN ZIJN ER MOGELIJK OM TE GROEIEN?

We bekijken welke oplossingen nodig, mogelijk én haalbaar zijn om onze bestemming te bereiken. We oefenen, oefenen en oefenen op de te bereiken doelen.  We doen dit door coachend te trainen.  Dit wil zeggen dat we de theorie beperken, we stimuleren de interactie door veel vragen te stellen en we werken oplossingsgericht.

STAP 4: OPMAAK VAN EEN STAPPENPLAN

Na elke training stelt elke deelnemer een stappenplan op.  Zo weet iedereen welke stappen hij of zij gaat ik zetten om zijn/haar bestemming te bereiken én vol te houden.

STAP 5 : ORGANISEER EEN TERUGBLIK

Geen groei zonder opvolging van de implementatie van het stappenplan.  Indien gewenst volgen onze trainers/coaches de situatie nadien ook op.  Dit kan door terugkom-sessies, individuele coaching, telefonische opvolg-momenten,…  Alle deelnemers ontvangen ook een online materiaalkist met alle theorie en extra materiaal om verder te groeien en terug te kijken.

LoopbaanBoost draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches